viernes, 30 de octubre de 2009

CIRERES D’ARBOÇ


Pel vols de Tots Sants l’arboç ofereix el seu rodó fruit. Les cireres d’arboç, quan estan madures, són dolces, i amb elles s’hi pot fer confitura. També són lleugerament alcohòliques, cosa que facilita la seva fermentació per aconseguir begudes.
La fusta del arboç és dura i tan ben considerada com la d’alzina per a fer brases.
Les cireres i la fusta en són útils, però el color vermell de les cireres ajuda a pujar els ànims esmorteïts per la tardor.

1 comentario:

Olga Xirinacs dijo...

La fulla de l'arboç és molt decorativa. Guardo les baies en potets de vidre crues, congelades, per coronar segons quines postres.
També es poden posar en una copeta cònica i fan molt bonic a taula.
Diuen que són alcohòliques... però jo n'he menjat a grapats i no he notat res, he, he.
Amb bons panellets al darrere són molt m illors.