lunes, 26 de octubre de 2009

CAPAFONTS


Hem passat unes hores a Capafonts, poble situat a mig aire d’un pintoresc barranc. En el primer dia d’estada ens ha donat temps de visitar l’ermita de Barrulles, amb el seu esprimatxat xiprer que destaca de lluny en el seu camí cap el cel. També hem recollit castanyes.
L’endemà ens hem apropat a les Tosques i els seus salts d’aigua, a la font de la Llúdriga, sempre generosa d’aigua, i pel camí hem recollit rovellons.
La felicitat ha estat completa en hostatjar-nos a l’hotel Davall Plaça, ben posat en quan a equipaments, deliciós de cuina i extraordinari de tracte. Us el recomano.
Definitivament, hi ha espais a les nostres comarques on es pot estar a plaer.

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

De Mont-ral a Barrulles canvia el territori: hi ha pissarra i castanyers. Allà hi ha enterrades les cendres del que va ser rector de Mont-ral, mn. Antoni Novell, bona persona però de memòries molt variades i per això inoblidable.
Fantàstic que et facin el dinar fora de casa... he, he.

Gerard Novell dijo...

mn. Antoni Novell, va ser rector de Capafons. Va ser l'impulsor de la reconstrucció de l'ermita de Barrulles (simbol de Capafons) així com tot el poble que hi va participar. Va recuperar la figura de la verge que estrobava a un magatzem de la diocesis a Tarragona. També va ser alcalde de Mont-ral, impulsant la econimia per a que no s'abandones el poble, com va passar amb La Mussara. Va publicar diversos llibres d'historia, així com uns mapes toponimics del s. XII i XIV.