martes, 6 de octubre de 2009

TEMPS DE BOLETS


Els bolets, amb més o menys retard per la falta de pluges, surten en diversos espais del Principat, per bé que un cada cop major nombre de boletaires els empaiten sense pietat.
Massa sovint, quan entrem als boscos ens hi trobem gent sorollosa, el terra remenat i deixalles escampades, un conjunt que ens desanima a buscar bolets. Per això optem per anar a passejar per la muntanya, on alguna vegada ens trobem amb algun exemplar que ens costa identificar. Algú em pot ajudar?

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

És difícil per a mi identificar aquesta classe de "boletus", que són tan nombrosos. Hauria de ser amb l'enciclopèdia especialitzada a la mà. Però n'hi ha pocs de verinosos, d'aquests. Normalment els verinosos solen tirar a roig al tronc. Si es tallen i la carn tira a blavós, també seria suspecte. De totes maneres, pelats i treta l'esponja, la majoria són comestibles. Altra cosa és la qualitat organolèptica, el gust, la textura. No és un bolet de bou, més groc. Ni sembla un cep, ¡tant de bo!, però s'ha de veure per sota.

l'agutzil de Rocaura dijo...

Ets una mica trampós, però a mi no m’has enganyat, ja que he vist que el presumpte bolet no són més que dues pedres, això sí, molt ben posades.
Com s’ha de fer ceps a la cara sud del Montsant?