domingo, 4 de octubre de 2009


OLIVES CONFITADES

Com cada any, hem posat olives confitades, en aquesta ocasió amb la tècnica de la mitja sosa, una recepta que ens ha facilitat la Maria Domènech, de cal Rei, de la Fatarella.
En realitat, la mitja sosa és una variat de la sosa tradicional, que consistia en dissoldre una unça de sosa en aigua per cada tupí d’olives de set quarts, que en mesures actuals són 100 grams de sosa per casa 10 litres d’aigua. Doncs bé, amb la mitja sosa s’hi posen només dues terceres parts de sosa, amb la qual cosa les olives duren unes setmanes més.
Per si fos del vostre interès, la recepta completa consisteix en deixar les olives amb l’aigua barrejada amb la sosa durant vint-i-quatre hores. Posteriorment es canviarà l’aigua al llarg de set o vuit dies, fins que amb la darrera aigua s’hi afegirà la sal i el fonoll que donaran el toc de sabor final al confit.
A casa intentem posar olives en conserva per seguir la tradició de la mare, però cada vegada tenim més dificultats per trobar olives que estiguin en bones condicions, ja que darrerament n'apareixen moltes de xixinades. Sort que en Joan Morlà, un bon amic del Catllar, ens proveeix de bon gènere.

No hay comentarios: