viernes, 9 de octubre de 2009


(Fotografia de Francesc Ribera Sanchís)

A les nostres muntanyes més emblemàtiques i als llocs més pintorescs de la geografia catalana és fàcil trobar-hi reproduccions del naixement de Jesús, creus de diferents mides i altres andròmines diverses, bastides amb metalls, fusta o ceràmica.
Amb aquestes mostres d’art és possible que els autors de la “plantà” ens vulguin fer saber que existeixen, que són molt devots o uns grans escultors, però estaria millor que les seves escultures guarnissin els menjadors de casa seva.
Ja n’hi ha prou de contaminar la natura!

2 comentarios:

l'agutzil de Rocaura dijo...

Benvolgut escriptor i excursionista,
Ets molt crític amb les activitats d’altres persones que com tu troben plaer entre la natura. A la vida tot és qüestió de respecte, fins i tot de cara a tots aquells que no respecten res.

Olga Xirinacs dijo...

Ui, ui, ui, benvolgut agutzil de Rocaura... Si tots els que han guarnit les muntanyes amb andròmines o monuments commemoratius, que n'hi ha, els haguessin de treure, es produiria una serralada sencera de productes artístics. I ara em vénen a la memòria els monuments als soldats morts als Alps... esfereïdors però ben col·locats, integrats al paisatge.

Ara bé, contra el mal gust, estimat agutzil, no hi ha vacuna possible, sols girar el cap.

¿Vols cosa pitjor que l'antena de radiotelefonia empastifada al costat de la parròquia romànica de
Mont-ral?

També s'hi pot col·locar un artefacte i fer-lo petar, com ensenyen els bascos.