viernes, 14 de mayo de 2010
CINC SENTITS: EL GUST
El sentit del gust es basa principalment en la capacitat de percepció de la llengua, un òrgan que queda a l’interior de la boca.
La llengua disposa de papil·les gustatives que ajuden a establir els cinc sabors bàsics: dolç, amarg, salat, àcid i glutamat. Tot sovint, la llengua s’ajuda del paladar per establir els sabors, quan prem cap a dalt els elements, per tal de forçar-los a deixar anar el seu gust.
Una vegada que la llengua ha captat els sabors, aquests es transmeten al cervell a través del sistema nerviós, que els rep amb major o menor intensitat.
La boca, que conté la llengua —la gran receptora de sabors—, exteriorment se’ns mostra amb els llavis. Els llavis, tal com passa amb el nas en el cas dels homes, poden tenir formes i gruixos diversos, cosa que també s’aprofita en el cas de les dones per lligar-hi la seva relació amb altres configuracions més íntimes.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
1 comentario:
L'exclamació "¡quin gustet!" pot provenir, doncs, d'interpretacions diverses...
Publicar un comentario