jueves, 15 de septiembre de 2016

INDEPENDÈNCIA, PER A QUÈ?


En els dies previs a les manifestacions convocades per l'Onze de Setembre, els dirigents de l'Assemblea Nacional Catalana afirmen que entre la ciutadania hi ha un cert cansament, degut a l'excessiva durada del procés que ha de portar Catalunya a la independència. És possible, però allò que més ens carrega als ciutadans és la reiteració dels arguments que els contraris al procés esgrimeixen, els quals es combinen amb els atacs que rebem procedents dels més diversos àmbits contra tot el que es relaciona amb Catalunya i els catalans. A més i sense cap mena de vergonya, els que tenen Catalunya posada al punt de mira dels seus atacs afirmen que el procés és mort i enterrat, sense plantejar-se ni per un moment les causes que han portat una part de Catalunya ̶en un percentatge que ja s'ocupen ells que no es faci oficialment palès ̶ a demanar la independència. Des d'altres àmbits igualment s'afirma que la propera manifestació de l'Onze de Setembre no serà un èxit, i ho manifesten com si haguessin fet molt cas a les anteriors concentracions, extraordinàriament multitudinàries. Això sí que cansa!
D'entrada i ni que també sigui reiteratiu, hem de deixar clar què vol aconseguir la independència: ni més ni menys que portar millors condicions de vida a totes, TOTES!, les persones que vivim a Catalunya, cosa que inclou les que, tot i viure aquí, hi van actualment en contra. Així de senzill! Sense entrar en detall, no cal tenir cap màster en economia per entendre que l'actual dèficit que ens ve imposat des de l'Estat centralista es transformarà en superàvit, amb uns diners que permetran atendre les necessitats de la ciutadania, sobretot les que darrerament s'han vist afectades per les retallades que ens han estat imposades en sanitat, seguretat, ensenyament, benestar social... També cal recordar que l'import de les pensions que perceben els jubilats i altres ciutadans creixeran, i no com ara, que van camí de patir una retallada més que anunciada.
El salt de qualificat que la independència significarà per a Catalunya portarà la nació a l'alçada dels països més desenvolupats d'Europa, a dintre de la Unió Europea en la qual Catalunya es mantindrà. El desenvolupament econòmic anirà de la mà de l'increment dels negocis i de l'ocupació laboral, de la mateixa forma que la investigació en els diversos camps de la ciència obriran noves fonts del coneixement i la creació d'empreses i llocs de treball altament especialitzats. En l'apartat de comunicació, finalment podrem tenir les carreteres, les línies fèrries, els ports i els aeroports que ens mereixem, i no cal dir que Catalunya també brillarà a nivell esportiu i cultural.
Els que són contraris al benestar de les persones que vivim a Catalunya només saben parlar de lleis i més lleis, mentre deixen de banda qualsevol acord de caire polític. Només ens volen submisos i pagadors! Per això cal recordar que el franquisme governà dictatorialment Espanya des de la llei, que no des la legitimitat. Així mateix, a base de lleis es passà de la dictadura a un Estat democràtic, sense revisar comptes de cap mena, i que des d'aleshores ja portem més de quaranta anys constrenyits per lleis i interpretacions de les mateixes que eviten qualsevol mena d'evolució.
Tant si es vol entendre com sinó, són majoria els catalans que s'han vist empesos cap a la independència, quan els polítics que ens governen i ens han governat no ens han deixat cap altra opció.
Al moment d'escriure aquest article els partits polítics PP i Cs intenten lligar alguns acords que permetin la investidura de Rajoy, amb l'argument principal d'aconseguir un govern per l'Estat. Malauradament, quan a les converses es parla de Catalunya i dels partits que ells denominen nacionalistes (ningú ho és més que els dos partits esmentats) no és per altra cosa que per intentar imposar noves mesures que vagin en contra del nostre benestar i de la nostra cultura. Per la forma que van les coses i amb el PSOE i Podemos com alternatives a ningú no se li hauria de fer estrany que Catalunya es vulgui apartar d'un Estat que la maltracta i d'uns governs que han portat el país a la ruïna, els mateixos que en nom de no sé quina responsabilitat demanen quatre anys més per poder tirar endavant el seu pla.
De moment, podem estar d'acord que a l'Estat hi ha molta feina a fer i poques ganes de fer-la de la forma que creiem correcta. Per això, poca cosa podem fer més que participar en la propera manifestació, i fer-ho com de costum de forma massiva, pacífica i festiva.

No hay comentarios: