martes, 14 de diciembre de 2010

CÓCS I COQUES


Els pobles aconsegueixen la seva identitat a base de diverses aportacions forànies que se sumen a les que els pobladors inicials tenien.
La tradició d’elaborar cócs i coques que és ben present a la majoria de pobles de les Terres de l’Ebre; aconseguí el seu màxim esplendor amb la presència àrab, que s’estengué al llarg de gairebé quatre segles.
La civilització àrab provinent del Nord d’Àfrica i de Damasc que senyorejà aquestes terres era ben avançada al seu temps, malgrat que la deriva religiosa i els personalismes aconseguiren aturar-la en l’Edat Mitjana.
Amb tot, la rebosteria encara avui, ens mostra el saber fer d’uns avantpassats nostres.

1 comentario:

Olga Xirinacs dijo...

Aquest blog no para de fer-nos dentetes amb menjars tan suculents... Això vol dir que la bona gent sap extreure allò millor que té la seva terra. I que sigui per molts anys.