lunes, 26 de abril de 2010

LLIBRE


(Fotografia cedida per la Diputació de Tarragona)
El passat 20 d’abril va ser presentat en el Palau de la Diputació de Tarragona el llibre d’en Pep Suñé Blanch “Xirivit” LLETRES DE LLUITA.
El llibre recull els articles publicats per Josep, en la seva qualitat de membre de la Unió de Pagesos i alhora alcalde de la Fatarella entre els anys 1999 i 2007, al diari El Punt, entre els anys 1996 i 2008,.
El president de la Diputació, Josep Poblet, qui presidia l’acte, donà la paraula en primer lloc als periodistes del diari El Punt Toni Bonet i Eva Pomares, que van destacar el caràcter lluitador de l’autor. En representació de l’editorial Cossetània, Josep M Olivé lloà la figura de l’autor de l’obra i l’aferrissada defensa que protagonitza de la pagesia i del món rural.
En el seu torn de paraula Josep Suñé va reivindicar el paper de la pagesia en el desenvolupament del país i les aportacions d’aquest col·lectiu en l’equilibri territorial, per acabar el seu parlament amb una frase contundent: “El meu somni és que tinguem una Catalunya territorialment justa, socialment equilibrada i políticament independent”.
Tancà l’acte el president de la Diputació de Tarragona, qui va lloar la trajectòria d’en Pep Suñé, a qui qualificà d’home valent.
Josep Suñé és una de les moltes persones qualificades que ha donat la Fatarella, un poble amb un gran potencial humà que només necessitaria unir esforços i eliminar rancúnies per esdevenir un dels més qualificats de Catalunya.

3 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

La Fatarella t'hauria d'alçar un monument, perquè ets un perfecte ambaixador d'aquelles terres i vila. Ja hi contribuiré si hi ha col·lecta.

l'agutzil de Rocaura dijo...

Senyora Olga,

La vostra contribució, en forma de presència, serà molt ben vinguda al poble, on tindreu acolliment amb rang de gran ambaixadora de la cultura que sou

Tonet001 dijo...

Bon escrit. He sentit parlar molt de tu però no obstant he de reconèixer, amb el cap cot, que encara no he tingut la oportunitat de llegir-te. Intentaré esmenar-lo en breu.
Però el vertader motiu d'aquestes línies és desfer un petit malentès. Jo no sóc periodista d'El Punt, per no ser ni sóc periodista, bé, una mica, afeccionat, sóc membre de la revista El Pont de Fusta de Vila-seca i de Salou.
Bé, dit això, resta agraïr-te les teves paraules i afegir que ens veurem a Riudoms el proper 14 de maig.
Salut.