martes, 20 de octubre de 2009

MILLET I ALTRES PILLETS


El senyor Millet i el seu soci han tornat a casa després de passar pel jutjat. Han confessat haver distret un quants milers de milions d’euros, però la seva actitud els estalvia la presó, malgrat que no faciliten la destinació dels diners. Mentrestant, altres pillets estan igualment lliures, si bé no encausats.
Al tram de l’AVE que passa pel Catllar, -igual com arreu de la línia fèrria-, s’hi poden veure oliveres plantades en els terrenys que van sobrar de les expropiacions. Són oliveres de varietats foranies que a poc a poc es moriran, ja que ningú les neteja. La pregunta és: a quins interessos respongué en el seu moment la plantació de tants arbres?
Indiferents a la mort anunciada dels seus veïns més propers, els olivers de Joan Inglés de cal Boter ofereixen un aspecte de plenitud, ben esporgats i farcits d’olives. És el profit que s'en treu d'un treball lícit; la resta és fer diners de forma fàcil.

1 comentario:

Olga Xirinacs dijo...

Emili Castelao té uns dibuixos amb comentaris que tothom hauria de conèixer. En un d'aquests dibuixos es veu una pobre dona i el seu fill que arrosseguen una llosa on hi ha gravada la paraula LEX. El comentari fa: ¡Com pesa, la llei, i com fereix!" Es refereix als pobres, naturalment. Els rics se'n surten de tot.
L'evangeli, que és tot ell una anàlisi de la vida de cada dia, també diu: "Al que més té, més li serà donat. Però al que té poc, fins i tot allò li serà pres."