miércoles, 14 de octubre de 2009

ÀPATS PEL RECORD


Uns dies enrere, un tarta Sacher de molts collons* tancava un àpat extraordinari, en el qual un deliciós plat de lluç amb farigola i olives d’Aragó n’era la part més potent, tot regat amb xampany francès, com si fóssim un vicepresident qualsevol. En realitat, el dinar era per celebrar que una gran amiga i extraordinària autora havia aconseguit publicar en anglès un dels seus millors llibres.

Dissabte passat, un pastís de nata i crema acompanyat per licors de codony i de mores es constituïa en la cloenda d’un altre àpat singular. En aquesta ocasió solemnitzàvem la presència d’una altra gran amiga, artista i empresària de mèrit, la qual continua al peu del canó en els tres fronts.

Molt sovint associem el record dels menjars a les diverses situacions del moment o als viatges que fruïm, però la realitat és que es gaudeixen millor segons la companyia.

*Els collons s’utilitzen a la ruralia com a mesura equivalent a les estrelles dels hotels o a les forquilles dels restaurant, per be que també tenen altres accepcions.

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

Molt, però molt substanciós el post de l'agutzil de Rocaura que, pel que dedueixo, és un sibarita de moltes estrelles (hem...) En canvi, entre pastissos i licors, trobo que no se'l veu gras sinó esvelt com un figurí. Deu ser cosa de Rocaura.

l'agutzil de Rocaura dijo...

Benvolgut escriptor,
ets molt afortunat per compartir tan especials àpats amb persones singulars i gens encarcarades. Amb tot, crec que la trobada us resultaria millor si us mengéssiu una arengada amb raïm asseguts a tocar d’un cep de Rocaura, una escalivada cuita amb sarmets de l’any passat o un abadejo amb panses i pinyons. I, per beure: vi del carretell, perquè, des quan beus xampany francès?